Products of nature

16:00


Onlangs kreeg ik een cadeaubox opgestuurd met producten. Er zaten drie verzorgingsproducten in waar ik ondertussen fan van ben geworden. De bodylotion en de after oil zijn van ‘Rainpharma’ en de aromatic wash is een product van ‘Evolve organic beauty’.

Made in Belgium. Crafted with passion. Offered with love - Rainpharma

Rainpharma is een Belgische conceptstore met o.a. natuurlijke verzorgingsproducten, er zitten geen overbodige en ongezonde stoffen in. Ze zijn dus ook goed voor een gevoelige huid, aangezien er geen irriterende stoffen in verwerkt zitten. Daarnaast zitten er geen dierlijke producten in en zijn ze ook dierproefvrij. Maar ze zijn natuurlijk ook goed voor de huid, om er stralend uit te zien en zacht aan te voelen.

In deze review bespreek ik dus twee producten van Rainpharma. De body lotion ‘calming botanical touch’ en de after oil ‘a zest of happiness’. Je kan de bodylotion en de after oil krijgen in drie geuren, naast ‘calming botanical touch’ en ‘a zest of happiness’ heb je ook nog ‘sweet morning mint’. Normaalgezien zitten de producten in een grotere fles met een pompje.
De body lotion ‘calming botanical touch’ is een voedende, aromatische lichaamsmelk voor een droge huid. Het bevat o.a. essentiële oliën van lavendel, pompelmoes en sandelhout en heeft een zachte kruidachtige geur. 
Het ruikt eerst naar lavendel, maar zoals lavendel echt ruikt, niet de bewerkte versie. En dan vang je de frisse geur van pompelmoes op. De geur van sandelhout ligt daar zowat tussenin en doet me een beetje denken aan de geur van een houtsauna. Het ziet eruit zoals je van witte bodymilk zou verwachten en voelt koud aan op je huid, smeert goed uit en trekt nog redelijk goed in ook. Er blijft geen plakkerig gevoel achter, wel een lichtjes vettig. Maar je huid is opmerkelijk zachter en minder droog. Echt wel geschikt voor droge huid. 

De after oil is bedoeld voor een droge huid en kan je gebruiken onder de douche. Niet om je mee te wassen, maar zo is je huid wel gevoed en hoef je ook nadien geen bodylotion meer te gebruiken. Dit vind ik erg handig, want bodylotion heeft enige tijd nodig om in je huid te trekken en dan gaat het weleens kleven aan de kledij die je aantrekt of laat je achter met vettige handen, waardoor je even niets kan hanteren. In ‘a zest of happiness’ zitten o.a. essentiële oliën van mandarijn, citroen en sinaasappel. De geur is fris en citrusachtig, en vanaf je het flesje opent ruikt het inderdaad zo. 
Als je het flesje opent, ruik je nog niet meteen iets, maar zodra je de olie in de palm van je hand uitgiet, ruikt het precies naar van die harde citroensnoepen; een sterke citrusgeur dus. De olie ziet er ook doorzichtig geel uit, een beetje als olijfolie, maar zo ruikt het dus bijlage niet. De olie smeert iets minder gemakkelijker uit, maar je hebt niet veel nodig om een laagje over je huid te leggen. Zelfs met water lijkt de olie uiteraard niet echt af te spoelen en dat voelt in het begin vreemd, maar eenmaal je uit de douche komt en je jezelf afdroogt, voelt je huid wel zijdezacht aan. Ietwat kleverig, maar zeker niet storend. En je blijft fris naar citroen ruiken.




Nature does not care that you are comfortable, only that you evolve – Harville Hendrix

Evolve organic beauty maakt eveneens organische en natuurlijke producten en is afkomstig van Hertfordshire, Engeland. De ingrediënten om hun artisanale producten mee te maken worden van over de hele wereld gehaald en samengesteld. Ze zijn eveneens vrij van dierlijke producten en anders dan Rainpharma worden ze in kleinere hoeveelheden geleverd, zodat ze langer goed blijven.  
Deze review gaat dus over de aromatic wash ‘cirtusblend’ en zoals je op het flesje kan lezen zitten er extracten van de jeneverstruik (bessen, naalden en het hout), limoen en citroen in. Evolve hecht ook veel waarde aan de heilzame werking die de planten en kruiden hebben en gebruiken die ook in de beschrijving van hun producten.

De aromatic wash dient op de natte huid ingemasseerd te worden en nadien mag je het weer afspoelen. 
Op het eerste zicht ziet het er heel vloeibaar uit, maar er komt een doorzichtige, kleverige substantie uit het flesje die aanvoelt als stroop, maar dit lost algauw op met water en schuimt ook heerlijk. Er blijft een minder 'olie-achtig' gevoel over en je handen voelen heerlijk en zacht aan, je ruikt niet naar citrus, maar wel heerlijk fris en gewassen. 

Hopelijk voelen jullie zich even verwend als ik na het gebruiken van deze producten en maak het jullie 'door de winter veroorzaakte droge huid' lekker zacht. 


You Might Also Like

0 reacties

Popular Posts