Le goût de la lavande

14:26


Eerder in onze blog besprak ik enkele schoonheidsproducten met lavendel. Omdat het goed ruikt en omdat het zacht is voor de huid. Naast beauty past lavendel nu ook in onze categorie food. Lavendel kan namelijk heel lekker zijn in voeding.

"Lavender blue, Lavender green, If I were king, I'd need a queen" - Sammy Tumer




Voor de lavendel:
Alle lavendelsoorten zijn eetbaar, tenzij de bloemen bespoten zijn geweest met giftige stoffen. Het best is om dit eerst even te checken voor je ervan eet. Ik vraag het altijd even aan de verkoper in het tuincentrum. Je kan natuurlijk ook zelf lavendelzaadjes kopen, zaaien in de tuin en zelf kweken.
Als de lavendel volgroeid is, knip je de takken met bloemen af en laat ze drogen in een vaas of pot. Zorg ervoor dat ze een beetje kunnen openhangen en stop niet teveel takken samen in een pot, aangezien ze anders gaan schimmelen. Eenmaal de lavendel gedroogd is, kan je de bloemetjes makkelijker van de takjes halen. Zo blijven ze ook mooier hun structuur en kleur behouden eenmaal je ze gaat gebruiken in een recept.




Recept voor een 20-tal koekjes:
*100 g boerenboter
*100 g bruine rietsuiker
*1 zakje vanillesuiker
*250 g bloem
*1 ei

Meng alle ingrediënten dooreen en kneed tot een bal.
Verwarm de oven voor op 200°C
Rol het deeg uit dat het ongeveer 1 cm dik is en steek uit met vormpjes. Ik koos voor bloemetjes, omdat het bij ons thema past. Hartjes zijn zeker ook leuk, vooral om aan iemand te geven :)
Bak de boekjes 12 minuten in de oven en laat nadien afkoelen voor je ze serveert.
Een leuke activiteit om te doen met kinderen!

Voor de thee:
Ik koop groene of zwarte pure, losse thee en vul hiermee een theebuiltje. Daar strooi ik een beetje gedroogde lavendelbloemetjes bij en voeg er warm water aan toe. Een heerlijk rustgevend theetje met een vleugje lavendel.

Smakelijk!




You Might Also Like

0 reacties

Popular Posts